Çankırı’da 164 Hacı Adayı Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı
Yıllardır büyük bir özlemle bu kutlu yolculuğu bekleyen hacı adaylarımızdan oluşan 164 kişilik kafile, 06 Mayıs 2025 Pazartesi günü öğle namazının ardından Çankırı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Hayatınızın en önemli ve en kıymetli yolculuğuna çıkmak üzeresiniz. Hac, sadece bir ibadet değil; aynı zamanda sabrın, teslimiyetin ve kardeşliğin bir sembolüdür. Yüce Rabbimiz, ‘Hac ibadetinde günaha sapmak, tartışmak ve kavga etmek yoktur.’ buyuruyor. Sevgili Peygamberimiz de buyuruyor ki: ‘Kim Allah için hacceder de kötü söz ve davranışlardan kaçınırsa, annesinden doğduğu günkü gibi günahsız döner.’ Sizler hem şehrimizi hem de ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceksiniz inşallah. Rabbimiz yapacağınız ibadetleri kabul eylesin, yolculuğunuzu hayırlı ve bereketli kılsın.”
Programa Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İl Müftüsü Mehmet Şahin’in yaptığı dua ile sona erdi. Hacı adayları tekbir, telbiye ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.