Çankırı Müftülüğü

13.09.2017

Osman DEMİR -İl Müftü Yardımcısı

Osman DEMİR Erzurum İli Oltu ilçesi Özdere köyü'nde 17.06.1973 tarihinde doğdu. İlkokulu aynı köyde bitirdi. Ardımdan Erzurum'da İmam Hatip Orta kısmını ve İHL'ni 1992 yılında bitirdi. Aynı yıl Erzincan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırdı. 1993 yılında 2. Sınıfta bu bölümden ayrılarak İlahiyat Fakültesine kayıt yaptırdı. Hazırlık Sınıfı okuduktan sonra İlahiyatı 3 yılda bitirdi. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İmam-Hatip olarak Erzurum Narman İlçesinde göreve başladı Erzurum Merkez ve Aşkale İlçesinde görev yaptı.1999 yılında Askerlik görevini kısa dönem olarak yerine getirdi. Askerlik dönüşü İhtisas kursu Sınavına katılarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezinde II. Dönem ihtisas kursuna dâhil oldu Kursun bitiminde Yozgat İli Çandır İlçesi Vaizliğine atandı. Bir yılı aşkın vaizlik yaptıktan sonra 25.10.2004 tarihinde Erzurum İli Karaçoban İlçesinde Müftülük görevine başladı. 23.09.2009 tarihinde Ankara İli Evren İlçesine naklen atandı. 25. 05. 2015 tarihinde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Karabük İli Eskipazar İlçesinde 07.09. 2015 tarihinde göreve başlayana kadar altı yıl Ankara ili Evren ilçesinde görev yaptı.04.02.2020 tarihinden itibaren Çankırı İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Atatürk Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Hadis Ana bilim dalında Yüksek Lisans Eğitimi dolayısıyla hazırladığı tez çalışmasını "Hadisler Işığında Hz. Peygamber'in (sav) İnzâr Yönü" adlı çalışmayla tamamlayarak mezun olmuştur. Yazdığı eser yayınlanma aşamasındadır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne kayıtlı olup son sınıftadır. Evli 2 çocuk babasıdır.

04.02.2020 Tarihinde Çankırı İL Müftü Yardımcısı olarak  görevine devam etmektedir.