10.07.2023

“Bir Yetime Aile Olmak” Konulu Panel Düzenlendi.

10 Temmuz 2023 Pazartesi günü İlimiz Atatürk Kültür Merkezinde Çankırı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından din görevlilerine yönelik “Bir Yetime Aile Olmak” temalı panel düzenlendi.

Sunuculuğunu İmam-Hatip Hüsnü Gürlü’nün yaptığı program, İstiklal Marşı ve İl Vaizi Mesut Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelin açış konuşmasını İl Müftüsü Mehmet Şahin yaptı. Şahin; Kur’an ve sünnette yetim konusuna temas etti. Bir çocuğun aile ortamında sevgi ve şefkatle büyümesinin, çocuğun ve toplumun menfaatine uygun olduğunu söyleyen Şahin “Yetimin ne kadar önemli olduğunu sizler biliyorsunuz değerli hocalarım! Bu meyanda Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) iki parmağını göstererek “Ben ve yetimi kollayan kişi, cennette böyle yan yanadır.” (Buhârî, Edep, 25-26) buyurmuştur. Diyerek yetime sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Yetimlerimiz öksüzlerimiz her zaman her devirde olacak zira Cenab-ı Hak bizleri içimizde var olan yetim ve öksüz kulları sayesinde rızıklandırıldığını peygamber efendimiz ifade ediyor dedi.

Moderatörlüğünü İl Vaizi Halil İbrahim Tekin’in yaptığı panelde, panelistler ADRB İl Vaizi Şükran Yüzbaşı’nın “Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik”, Sosyal çalışmacı Onur Çakmak’ın “Nasıl Koruyucu Aile Olunur”, sunumlarını gerçekleştirdiler.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım “Örnek Koruyucu Aile” konusuyla güzel ve değerli birikimlerini paylaştılar.

Program hediye takdim ile sona erdi.