25.03.2024

Din İşleri Uzmanı Dr. Halil Kılıç, Çankırı'da Ramazan Coşkusunu Yaşattı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Halil Kılıç 2024 Yılı Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında ilimizde düzenlenen vaaz ve irşat programlarına katıldı.

İlk olarak İl Müftüsü Mehmet Şahin’i makamında ziyaret eden Kılıç, daha sonra vaaz ve irşat faaliyetlerinde bulundu.

Faaliyetlerine Çankırı’da bir yerel radyo kanalında yayınlanan Ramazan Sohbetleri programı ile başlayan Kılıç, öğle namazı öncesi Ulu Camii’nde “Ramazan Ayı ve Ahiret Bilinci” konu başlığıyla vaazlar gerçekleştirdi.

Vaaz programından sonra İl Vaizleri ve Manevi Danışmanlar ile bir araya gelen Kılıç, ilimizde yapılan vaaz ve irşad faaliyetleri ile Alo Fetva 190 hattına gelen sorular hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra İl Müftüsü Şahin ile ilimizde bulunan bazı STK temsilcilerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kılıç, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. İftar öncesinde öğrencilerle sohbet etti

Teravih namazı öncesinde Bademli Camii’nde Ramazan sohbeti gerçekleştiren Kılıç, namaz sonrası Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek "Ramazan ve Nefis Terbiyesi" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününde Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi gören öğrencilerle buluşan Kılıç, "Ramazan ve Kur'an" temalı bir sunumda bulunarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Sonrasında Ahmet Yesevi Camii'nde cuma namazı öncesinde "Ramazan ve Ahiret Bilinci" konulu vaazını gerçekleştirdi.