26.03.2024

İl Müftüsü Mehmet Şahin Hafızlık Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Belgelerini Takdim Etti

Çankırı İl Müftülüğüne bağlı olan Cemaleddin Ferruh Erkek, Bahçelievler Sultan Hatun Kız ve Çavuşoğlu Kız Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2024 Yılı I. Dönem "Hafızlık Tespit Sınavı"na katılarak başarı elde ettiler. İl Müftüsü Mehmet Şahin, başarılı olan 10 hafız öğrenciye belgelerini düzenlenen törenle takdim etti.

Müftü Şahin, “Siz hafız yavrularımızı özellikle tebrik ediyorum. Hâfız sadece Kur’ân-ı Kerîmin kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun mânâsını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insandır. Kur’ân’ı içine sindirmiş olan gerçek hâfız, yürüyen ve konuşan Kur’ân demektir. Kur’ân’ı beynine nakşeden ve kalbine yerleştiren hâfızlar, hem dünyada şerefli ve saygın insanlardır, hem de âhirette akrabalarına ve yakınlarına şefaatçi olacaklardır. Bu müjdeyi Efendimiz (s.a.s) şu sözleriyle verirler:“Kim Kur’ân okur ve onu ezberler, helâlini helâl kılar ve haramını haram kılarsa, Allah, bu Kur’ân sebebiyle onu Cennetine koyar ve ailesinden Cehenneme girmeyi hak eden on kişiye şefaat hakkı tanır.”  Hâfızları Abese Sûresinde sözü edilen sefere-i kirama benzeten Peygamber Efendimiz (s.a.s), hâfızların Cennette onlarla beraber olacağını müjdelemiştir. İşte sizler bu müjdelere ve nimete nail olmuşsunuz. Bu yolda emek veren öğreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Başarılarınızın daim olmasını yüce rabbimden niyaz ederim.” dedi.