29.11.2018

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinde Hz Peygamber ve Gençlik konferansı

İl Müftülüğümüz  tarafından düzenlenen m Müdürlüğümüze bağlı Lise ve Ortaokullarda planlanan Hz Peygamber ve Gençlik temala konferanslar kapsamında DİB eski başkan yardımcısı Prof.Dr. Yavuz ÜNAL’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK’ün Selamlama konuşmasını İl Müftümüz Bürhan KELEŞ’in yaptığı konferansta konuşmascı Prof.Dr. Yavuz ÜNAL ‘Hz Peygamberi anlayamazsak sadece pasta keserek kutladığımız bir töreni geçemeyiz.Mevlid-i Nebiyi konuşacaksak peygamberimizden önceki cahiliye dönemi ile bu günümüzü kıyaslamamız gerekiyor.Yaşadığımız dünyayı iyi okumak gerekli.O’nun adaletini bugün okuyamazsaksadece kuru bir bilgi olarak kalır.Bilgi değere dönüştüğü zaman önemlidir.’diyerek salonu dolduran gençlere ‘Hz peygamber dönemi  ve bu günü kıyaslama yapmalarını ve Hz Peygamber hayatımızın neresinde bu soruyu kendinize daima sorun’ öğütleri ile konuşmasını bitirdi.

Teşekkür ve plaket takdimi ile program son buldu.