12.07.2019

Minik Yürekler “15 Temmuz Kahramanlarını” Dualarla Andı

Müftülüğümüz tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle 11 Temmuz 2019 Perşembe günü il genelinde Cami ve Kur’an Kurslarında programlar düzenlendi.

Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımıyla ilimiz genelindeki merkezi camiler ile Kur’an kurslarında düzenlenen programlarda 15 Temmuz Ruhu’nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacına yönelik konferanslar yapılmıştır.

İl Müftümüz Bürhan KELEŞ, İl Müftü Yardımcılarımız, İl Vaizlerimiz ve İl Murakıbımızın konuşmacı olarak katıldığı programlarda, din istismarı ile mücadele etmenin ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmanın, şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi anlatılmıştır.

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği programlar, Yaz Kur’an kursu öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahi dinletisi ile 15 Temmuz şehitlerimiz için yapılan hatm-i şeriflerin duası ile tamamlanmıştır. Program sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunulmuştur.