19.01.2024

Atkaracalar İlçe Müftüsü

05.12.2023 - ...

Öz Geçmişi :

1994 yılında İstanbul Fatih'de doğdu. Aslen Sinop-Dikmen Küçük Kızık Köyündendir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

2012 yılında İstanbul Zeytinburnu İmam Hatip Lisesinden, 2018 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Lisans yıllarında Arapça ve İslâmî İlimler alanında özel medrese eğitimi alarak icazet aldı.

2023 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı.

2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak Bolu-Göynük Karaaliler Köyü Yahyalar Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başladı.

2018 yılında Bolu-Göynük Örencik Köyü Merkez Mahallesine tayin oldu.

2019 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde kursiyer olarak başladı ve 2022 yılında eğitimini başarı ile tamamlayarak 20. Dönem mezunu oldu. Aynı yıl Kütahya Pazarlar İlçe Vaizi olarak ataması gerçekleşti.

Kütahya-Pazarlar İlçe Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan müftülük sınavında başarı göstererek Çankırı Atkaracalar İlçe Müftüsü olarak buradaki görevine başlamıştır.

Başarı Belgeleri:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sn. Ali ERBAŞ tarafından "Başarı Belgesi" (Deprem Bölgesi Görevlendirmesi)

Kütahya Pazarlar Kaymakamı Sn. Özlem DOĞAN tarafından "Başarı Belgesi"

İlmî Çalışmaları:

Mezheplerin Fıkhî İhtilaflarında Hadislerin Rolü (Bulûğu'l-Merâm Kitabı Aile Hukuku Özelinde) ( Tamamlanmış Yüksek Lisans Tezi )