17.08.2022

Dursun BOZ Eldivan İlçe Müftüsü

01.06.1978 yılında Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kılıçlı Köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde okuduktan sonra Yomra Merkez Kuran Kursunda hafızlık yaptı. İmam Hatip Lisesini Trabzon’un Maçka ilçesinde, üniversiteyi  KTÜ Rize İlahiyat Fakültesinde okudu. 2001 yılında Gümüşhane’nin Dumanlı Köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı.

İki yıl imamlıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezindeki ihtisasını bitirdi. 2006 yılında çekilen kura neticesinde Muğla’nın Bodrum ilçesine Vaiz olarak atandı. 23-11-2007 tarihinde Din Görevlisi olarak Hollanda’ya gitti ve buradaki görevinin ardından Muğla Bodrum ve Trabzon Maçka’da  bir süre daha vaizlik görevinde bulunduktan sonra 04.05.2015 tarihinde Kars’ın Arpaçay İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Ordu Ulubey ve  Gümüşhane/Kelkit İlçe Müftülüğü  görevinden sonra  09.08.2022 tarihinde Çankırı İli Eldivan İlçesinde ki görevine başlayan Dursun BOZ evli ve üç çocuk babasıdır.